Mitä kaikkea kehosta löytyikään? Kokemuksemme Puhti-terveyspaketista.

Olemme keski-ikäinen pariskunta ja meitä on jo pitkään kiinnostanut kehomme hyvinvointi. Harrastamme molemmat säännöllistä liikuntaa ja ruokavaliokin on pääosin kunnossa. Kuinka voisimme selvittää elimistömme tilan ilman jonotusta lääkäriin?

Sitten huomasin mainoksen, joka oli kuin suoraan meille tehty. Puhti- testin avulla voisimme helposti saada selville nämä keskeisimmät verikokeet, mitkä meitä kiinnostivat. Muistan käyneeni jokunen vuosi sitten tarkistuttamassa kolesteroliarvoni, mutta esim. kilpirauhasarvot kiinnostivat minua kovasti. Vaimoani kiinnosti erityisesti rautavaraston tila.

Puhti, testipaketti, ohjeet

Testipaketeista ja niiden sisällöstä luin netistä ja huomasin, että niitä oli montaa erilaista, mistä valita. Uskon, että jokainen varmasti löytää itselleen sopivan. Me päädyimme Puhti- terveystarkastukseen, sillä se sisälsi kaikki ne mittaukset, mistä olimme kiinnostuneita.

Kun sopiva testi löytyi, se klikattiin ostoskoriin ja samalla maksettiin. Tämän jälkeen saimme ohjeet, kuinka päästä varsinaiseen testiin.

Kuinka päästä testiin?

Varasin netistä ajan meitä lähimpään Mehiläiseen, missä näytteet otetaan ilman jonotusta tai lähetettä. Aikoja oli hyvin saatavilla, mistä valita ja testiin pääsimme samalla viikolla.

Varauksen tehtyäni saimme selkeät ohjeet kuinka valmistautua. Paastoamista ei tähän testiin vaadittu, joten etukäteisvalmisteluita ei tarvittu. Tullessamme Mehiläiseen meidät pyydettiin nimellä näytteenottohuoneeseen ja siellä tarkistettiin henkilötiedot. Tässä on mainittava, että pääsimme näytteenottoon ETUAJASSA! Eli käytännössä emme jonottaneet yhtään.

Ei muumimehua…

Itse testissä meni vajaat 10 min ja palvelua voi hyvällä omallatunnolla sanoa ystävälliseksi ja ammattitaitoiseksi. Näytteenottohuoneessa kaikki oli siististi valmiina. Hauskasti oli huomioitu myös lapsiasiakkaat; rauhoittamassa oli mm. Muumi-nalle ja tarjolla muutenkin Muumi-aiheisia “lahjuksia” kuten muumimehua, tikkareita ja muuta mukavaa. Valitettavasti taisimme olla yli-ikäisiä näihin 🙂

Testin tulokset

Testin jälkeen oli sopiva hetki palkita itsensä kupillisella kahvia läheisessä kahvilassa ja jutella kokemuksesta. Päällimmäisenä tuli mieleen koko testin helppous: Valitaan sopiva testi ja testin ottopaikka, käväistään verikokeessa ja odotellaan tuloksia.

Tulokset tulivat jo heti samana iltapäivänä. Saimme niistä ilmoituksen tekstiviestillä ja sähköpostin kautta. Ne pääsi lukemaan kirjautumalla Oma-Puhti palveluun.

Tulokset olivat selvästi luettavissa ja ensimmäisenä oli yhteenveto kaikista tehdyistä testeistä. Pystyimme itse katsomaan, olivatko ne viitearvoissa ja mitä niillä mitattiin.

Jokaisesta tutkimuksesta löytyi kattavat tiedot, mitä niillä mitattiin (täydellinen verenkuva, verensokeri, sydän, munuaiset, maksa, kivennäisaineet, kilpirauhanen sekä vitamiinit) ja miten ne kuvastivat elimistön hyvinvointia. Osasta löytyi myös hyödyllisiä linkkejä artikkeleihin.

Yksi arvoista oli jäänyt viitearvojen ulkopuolelle ja jos tämä olisi jäänyt vaivaamaan, niin olisin voinut ottaa helposti yhteyttä lääkäriin varaamalla ajan yleislääkärille.

Erityisesti pidimme siitä, kuinka helposti ja täsmällisesti kaikki sujui. Suosittelemme tätä ehdottomasti myös ystävillemme. Voi olla, että jonkun sukulaiseni pukinkontista löytyy lahjakortti testiin 🙂 Pidimme myös hintaa maltillisena, tämä testi maksaa Puhdin sivuilla 99€.

Alennuskoodi Seniori-infolaisille!

Jos olet kiinnostunut omista terveystiedoistasi, meillä on ilo tarjota sinulle alennuskoodi: alekoodilla seniori-info10 saat 10% alennuksen . Koodi on voimassa helmikuun 2024 loppuun asti ja se toimii Puhti-paketteihin ja yksittäisiin tuotteisiin (ei valmennuksiin tai lahjakortteihin)

Tämä artikkeli on tehty yhteistyössä Puhti:n kanssa:

Puhti on vuonna 2018 perustettu palvelu oman terveyden mittaamiseen, seurantaan ja kehittämiseen. Puhdin tavoitteena on edistää suomalaisten hyvinvointia ja tuoda saataville helppo tapa seurata omaa terveyttä.

Monet tekijät vaikuttavat siihen, miten energisiä olemme arjessa tai urheillessa ja minkälaiseksi terveytemme muodostuu tulevaisuudessa.
Esimerkiksi vitamiinitasot ja rauta-arvot voivat vaikuttaa siihen, miten jaksamme.
Kolesteroliarvot ja verensokeri vaikuttavat terveyteemme, vaikka näiden vaikutus ei välittömästi tunnukaan.

Puhdin valmiilla testipaketeilla voi selvittää, miten keho jaksaa ja mihin oman terveyden ylläpito kannattaa suunnata.
Kaikki testipaketit ovat saatavilla ilman lääkärin lähetettä. Laboratoriopaketteihin sisältyy esimerkiksi verenkuva, kolesterolit, verensokeri, D-vitamiini, ferritiini, tulehdustila sekä kilpirauhasen, maksan ja munuaisten toimintaa heijastelevat tutkimukset. Pakettien sisältö vaihtelee ja laajasta valikoimasta löydät sopivan testipaketin omiin tarpeisiin.

Puhti on osa Mehiläistä; näytteet otetaan ja analysoidaan Mehiläisen laboratorioissa.
Puhti tekee tiivistä yhteistyötä asiakkaiden ja asiantuntevien kumppaneiden kanssa.
Puhdin palvelun ja testipakettien suunnittelussa on ollut mukana useampi kokenut lääkäri.

Tulokset saat selkeälle digitaaliselle tulosraportille, jonka voi myös printata tarvittaessa mukaan lääkärille.
Tulosten yhteydessä tutkimuksista myös kerrotaan kattavien lisätietojen kera.
Tarvittaessa voit tilata testien jälkeen Mehiläisen lääkärin konsultaation, mikäli sinulla on kysymyksiä terveydestäsi tai esimerkiksi epäilys sairaudesta.

Tutustu palveluun osoitteessa www.puhti.fi

Scroll to Top