Pysytkö mukana? (MaikkiMoon)

No huh huh! Bensapumpun näytölle ilmestyvät luvut kasvavat päivä päivältä. On kuultu ennustuksia, että pian ensimmäinen numero on kolmonen. Olisiko se  nyt Oiva Ruoho hybridiauton oston paikka? Moderni ja aikaansa aktiivisesti seuraava Oiva on kierrellyt jo alueen autoliikkeissä, ja nuorempi polvi on auttanut tutkimalla nettimarkkinoiden autotarjontaa. 

Suo siellä, vetelä täällä, tuumaa Oiva kuitenkin – sähkön hintakin kallistuu -päättää laittaa jäitä hattuun ja täydentää ajatustaan miettimällä, että hiljaa hyvä tulee. 

bensa asema, bensapumppu

Nuoruudessaan Oiva laajensi maailmankuvaansa liftaamalla ahkerasti.

Jospa hän nytkin voisi (tai kehtaisi) marssia tienposkeen mukanaan pahvinpala, jossa lukisi vaikkapa teksti Prismaan, ja nostaisi peukun pystyyn.

Mutta ei. Enää ei uskalla. Eikä hän kehtaisikaan, vaikka hän välillä osaakin hassutella.

Aamukahvista ei luovita!

Entäs sitten muutokset kahvin hinnassa? Enää ei Citymarket myy Juhlamokkaa hintaan 3 pakettia kympillä niin kuin joku aika sitten. Nyt paketista saa pulittaa jopa kahdeksan euroa.  Aamukahveista me ei siltikään luovuta, eihän. Siitä se huonokin päivä lähtee käyntiin, kun saa kahvikupin äärellä lukea tuoreimmat uutiset. Mitä uutiset kertovat? 

Mitä uutiset kertovat?

Säästä kerrotaan tietenkin joka päivä kaikissa uutisissa. Säätilaa on monen mielenkiinnon kohde, varsinkin kesällä. Siitä riippuu monen grillijuhlan, veneretken, mökkiloman tai hillareissun onnistuminen. Ilmastonmuutos on tosiasia. Ihminen on näppeineen saanut ilmaston muuttumaan, mutta huomisen ja tämän kesän säähän emme voi vaikuttaa. Toivoa voi tietenkin, että vettä sataisi kohtuullisesti ja aurinko paistaisi aina.     

Huh hellettä

Todennäköisesti tulevat kesäpäivät ovat Oivalle liian kuumia. Niin kuin ne ovat olleet jo monena kesänä. Eläköön tuulettimet, viilentimet ja muut tekniset tukalaa oloa helpottavat vempaimet. Eläköön vesistöinen kotimaa ja uimarannat. Ja koska Oiva tahtoo viettää kesän Suomessa, niin hän hurraa myös kotimaan nähtävyyksille  ja  upeille kesätapahtumille.

Muita uutisia

On tietenkin myös muita uutisia. Vakavia uutisia, tärkeitä uutisia. Uutisia sodista, lakoista, itsevaltaisista despooteista, sotaharjoituksista, viljelijöiden ahdingosta, tulevasta nälänhädästä. 

Kaukana kavala maailma                              

Rantasaunan löylyssä, makea mansikka suussa, apiloiden tuoksuessa ja laineiden liplattaessa saa kavala maailma olla hetken kaukana.

Uskotaan, että tästä tulee täydellinen kesä. Vihdoinkin.  Oivaa hiukan huolettaa, mutta hän aikoo nauttia kaikista kesän iloista. Ja kutkuttavasta autokuumeesta.

Onni yksillä, kesä kaikilla.

Mukavaa kesää
MaikkiMoon

Scroll to Top